Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το Labijouagie.gr βρίσκεται σε συμφωνία και έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων ΕΚ 679/2016 (εφεξής: GDPR) έχοντας εφαρμόσει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα ελέγχου προκειμένου να προστατεύσει το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων. Μέσω της παρούσας πολιτικής λαμβάνετε γνώση σχετικά με την συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που διενεργεί το Labijouagie.gr.

Για να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτησή σας και να διεκπεραιωθεί με ασφάλεια η παραγγελία σας, είναι σημαντικό να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι πρέπει να μας παρέχετε συγκεκριμένες πληροφορίες οι οποίες διαφυλάσσονται από εμάς. Έτσι, κάνοντας χρήση αυτής της ιστοσελίδας ή των υπηρεσιών μας,  συναινείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία εσείς μας παρέχετε κατά τη διάρκεια των παραγγελιών σας στην παρούσα ιστοσελίδα.

Ορισμοί

Προσωπικά Δεδομένα –Πληροφορίες που σας προσδιορίζουν άμεσα ή έμμεσα. Έμμεσα σημαίνει σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, το όνομα, την ταχυδρομική διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Επεξεργασία – Κάθε ενέργεια ή σύνολο λειτουργιών που εκτελείται σε Προσωπικά Δεδομένα ή σε σύνολα Προσωπικών Δεδομένων.

Υποκείμενο δεδομένων – Ένα φυσικό πρόσωπο του οποίου τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Παιδί – Φυσικό πρόσωπο κάτω των 16 ετών.

 

Σκοπός Συλλογής Προσωπικών Δεδομένων

Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται από το Labijouagie.gr, προκειμένου οι χρήστες του να έχουν άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το κατάστημα και για να εκτελεσθεί με ορθό τρόπο η παραγγελία τους. Οι πληροφορίες που δύναται να συλλέξει το Labijouagie.gr, μέσω της ιστοσελίδας έχουν ως σκοπό:

  • να μετρηθεί ο αριθμός επισκεψιμότητάς της,
  • να διευκρινιστούν οι απαιτήσεις των πελατών και
  • να διευκολυνθούν οι συναλλαγές με την εταιρεία.

Το Labijouagie.gr δεν διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή συνεργάτη που δεν συνδέεται με το Labijouagie.gr τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες του, παρά μόνο σε άμεσους συνεργάτες στην διαδικασία εξυπηρέτησης παραγγελιών.

 

Είδος Προσωπικών Δεδομένων που συλλέγουμε

Πληροφορίες που μας δίνετε εσείς

Κατά την συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση χρέωσης ή κατοικίας, ο ταχυδρομικός κωδικός της περιοχής σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο σας, στοιχεία πιστωτικής κάρτας και ο τρόπος πληρωμής της παραγγελίας. Συμπληρωματικά μπορεί να σας ζητηθούν και πιο διευκρινιστικές πληροφορίες, όπως: στοιχεία αποστολής – παράδοσης της  παραγγελίας, στοιχεία τιμολόγησης ή λεπτομέρειες σχετικά με προσφορά που έχετε ζητήσει. Το Labijouagie.gr δύναται να κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με:

  • την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας,
  • για επαλήθευση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση,
  • για νέα ή εναλλακτικά προϊόντα ή προσφορές.

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνίες από Labijouagie.gr στέλνοντας το αίτημα σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@Labijouagie.gr

Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα για εσάς

Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες που αποθηκεύονται αυτόματα όπως για παράδειγμα, τα στοιχεία του καλαθιού αγορών σας, η διεύθυνση IP, το ιστορικό αγορών σας (αν υπάρχει) κλπ. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας. Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας ή εξετάζετε τα περιεχόμενα του ιστοτόπου μας, οι δραστηριότητές σας ενδέχεται να καταγράφονται.

Δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες

Μπορούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για εσάς που είναι διαθέσιμες στο κοινό.

 

 

Με ποιο τρόπο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Η χρήση από μέρους μας των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται είτε για να σας παρέχουμε ασφαλή και κατάλληλη υπηρεσία (όπως για παράδειγμα η εγγραφή στην ιστοσελίδα μας, η παροχή διαφημιστικών προσφορών κατόπιν δικού σας αιτήματος κ.α.) πάντοτε με την συγκατάθεσή σας, είτε για να εκπληρώσουμε μια υποχρέωση βάσει νόμου ή σύμβασης

Συγκεκριμένα, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Για να γίνει η επαλήθευση της ταυτότητά σας
  • Για να επιβεβαιωθεί η παραγγελία σας
  • Για να παρέχουμε μια υπηρεσία ή να σας στείλουμε ένα προϊόν.
  • Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας είτε πωλήσεις είτε για τιμολόγηση.

Σε περίπτωση νόμιμου συμφέροντος, δύναται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Προκειμένου να σας αποστείλουμε προσφορές
  • Για τη κατάλληλη διαχείριση και την ανάλυση της πελατειακής μας βάσης (δημιουργία αγοραστικού συμπεριφορικού μοντέλου) για λόγους βελτίωσης της ποιότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών
  • Για να διενεργήσουμε έρευνα ικανοποίησης των πελατών μας μέσω αποστολής κατάλληλων ερωτηματολογίων ή καταγραφής παραπόνων.

Σε περίπτωση που δεν μας ενημερώσετε με email για μη επεξεργασία των παραπάνω δεδομένων, θεωρούμε ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε προϊόντα ή υπηρεσίες που είναι παρόμοια ή ίδια με το συμπεριφορικό σας μοντέλο αγορών ή την συμπεριφορά περιήγησης ως νόμιμο συμφέρον μας.

Με τη συγκατάθεσή σας, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Να σας στέλνουμε μηνύματα μάρκετινγκ, newsletter, ενημερωτικά δελτία και προσφορές. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με την επιχείρησή μας, και τα οποία μπορεί να σας ενδιαφέρουν
  • Για άλλους σκοπούς για τους οποίους έχουμε ζητήσει τη συγκατάθεσή σας.

Η αποστολή sms στο αριθμό κινητού τηλεφώνου, που μας έχετε δηλώσει κατά την παραγγελία σας, γίνεται με σκοπό να σας ενημερώσει για την εξέλιξη της παραγγελίας σας. Μπορείτε να μας ενημερώσετε αν θέλετε να λαμβάνετε ή όχι διαφημιστικό/προωθητικό υλικό μέσω sms

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων διενεργείται για να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις που απορρέουν ή προβλέπονται από τον νόμο. Διατηρούμε το δικαίωμα να συγκεντρώνουμε και να χρησιμοποιούμε ανώνυμα τα προσωπικά σας δεδομένα μόνον εντός πεδίου εφαρμογής της παρούσας Πολιτικής και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για λογιστικούς σκοπούς ή άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο.

Σε κάθε πιθανή περίπτωση περεταίρω επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων εγγυόμαστε ότι δεν θα βλαφτούν τα συμφέροντά σας και ότι θα υπάρχει η κατάλληλη διασφάλιση για την επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση περεταίρω επεξεργασίας θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Νομικές υποχρεώσεις και νομική υπεράσπιση Ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε και να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα για νομικούς λόγους και λόγους συμμόρφωσης, όπως η πρόληψη, ανίχνευση, ή διερεύνηση ενός εγκλήματος, πρόληψη απώλειας, απάτης ή οποιασδήποτε άλλης κατάχρησης των υπηρεσιών μας και των συστημάτων πληροφορικής. Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για απαιτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου, σκοπούς ασφάλειας πληροφοριών, ή για την προστασία ή ενάσκηση των δικαιωμάτων μας, του απορρήτου, της ασφάλειας, της περιουσίας ημών ή άλλων προσώπων.

 

Προσβασιμότητα των προσωπικών σας δεδομένων

Ποτέ δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με ξένους. Προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς παρέχονται σε μερικές περιπτώσεις στους αξιόπιστους συνεργάτες μας προκειμένου να καταστήσουμε δυνατή την παροχή της υπηρεσίας σε εσάς ή να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας.

Συγκεκριμένα κάθε διεκπεραίωση παραγγελίας απαιτείται η συλλογή προσωπικών στοιχείων, για παράδοση ή κράτηση μιας παραγγελίας. Επίσης η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, για την χρέωση της οποίας χρειάζονται δικαιολογητικά ταυτοποίησης στοιχείων νόμιμου κατόχου την πρώτη και μόνο φορά διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση. Οποιοδήποτε δικαιολογητικό και έγγραφο πιστοποιεί και δηλώνει την ταυτότητα του πελάτη παραμένει αυστηρά απόρρητο και ελέγχεται μόνο από το Labijouagie.gr. Η εκ μέρους σας προσκόμιση των προσωπικών σας δεδομένων, σημαίνει ότι συναινείτε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους του Labijouagie.gr για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το Labijouagie.gr απαιτεί από τους υπαλλήλους του και τους συντηρητές της ιστοσελίδας του ή το Courier να παρέχουν στους χρήστες-πελάτες του το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στη παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε καμία άλλη περίπτωση το Labijouagie.gr δεν μπορεί να μοιραστεί με άλλους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς πρότερη δική σας συναίνεση, εκτός και αν αυτό απαιτηθεί μέσω της νομίμου οδού. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις επιτρέπεται ή επιβάλλεται από το νόμο ή βάσει δικαστικής απόφασης, η συλλογή, χρήση και η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων σας, τα οποία έχουν συλλεχθεί online χωρίς την εκ μέρους σας πρότερη συναίνεση (για παράδειγμα σε περίπτωση δικαστικής απόφασης).

 

Διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων σας

Το Labijouagie.gr δεσμεύεται όσον αφορά διασφάλισης της ακεραιότητας των δεδομένων που συλλέγει σχετικά με τους χρήστες της ιστοσελίδας του. Το Labijouagie.gr έχει υιοθετήσει διαδικασίες, οι οποίες προφυλάσσουν τα προσωπικά δεδομένα που οι χρήστες προσκομίζουν στην ιστοσελίδα του ή του παρέχουν με οποιοδήποτε άλλο μέσο (πχ. τηλεφωνικά). Αυτές οι διαδικασίες προστατεύουν τα δεδομένα των χρηστών από οποιαδήποτε μη επιτρεπόμενη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια ή κακή χρήση, και αλλαγή ή καταστροφή. Βοηθούν επίσης στο να πιστοποιείται ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή και χρησιμοποιούνται σωστά. Η σύνδεσή σας σε αυτό είναι ασφαλής διότι χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer). Η τεχνολογία SSL στηρίζεται σε ένα κωδικό κλειδί για κρυπτογράφηση των δεδομένων πριν αποσταλούν μέσω της (SSL) σύνδεσης. Ο έλεγχος ασφαλείας μεταξύ των δεδομένων και του Server γίνεται με βάση το μοναδικό κωδικό κλειδί διασφαλίζοντας στο ακέραιο την επικοινωνία. Οι φυλλομετρητές (browsers) Netscape Navigator, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari υποστηρίζουν το πρωτόκολλο SSL και προτείνεται η χρήση τους για τήν σύνδεση στην ιστοσελίδα του Labijouagie.gr.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή μέσω εγκατάστασης προληπτικών μέτρων ασφαλείας (όπως antivirus, firewall, παρακολούθηση για τυχόν τρωτά σημεία και επιθέσεις του λογισμικού μας συστήματος κτλ), δηλώσεις εμπιστευτικότητας με όλα τα εξωτερικά τρίτα μέρη.

Ωστόσο, σε περίπτωση πρόσβασης των προσωπικών δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα, υποσχόμαστε να ειδοποιήσουμε άμεσα τις αρμόδιες αρχές για παραβιάσεις δεδομένων. Θα σας ειδοποιήσουμε σε περίπτωση απειλής των δικαιωμάτων σας και των συμφερόντων σας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ευλόγως για να αποτρέψουμε παραβιάσεις της ασφάλειας και να βοηθήσουμε τις αρχές σε τυχόν παραβιάσεις.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των παιδιών

Η Εταιρεία δεν θα συλλέξει ή επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 16 ετών εκτός κι αν έχει δοθεί γονική συναίνεση, σύμφωνα με την ισχύουσα τοπική νομοθεσία. Εάν αντιληφθούμε ότι τα προσωπικά δεδομένα ενός παιδιού συλλέχθηκαν κατά λάθος, θα διαγράψουμε τα δεδομένα αυτά χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Διόρθωση, Τροποποίηση ή Διαγραφή Πληροφοριών

Το Labijouagie.gr επιτρέπει στους χρήστες του να διορθώνουν, αλλάζουν, συμπληρώνουν ή να διαγράφουν δεδομένα και πληροφορίες που έχουν προσκομιστεί στο Labijouagie.gr. Εάν επιλέξετε να διαγράψετε μια πληροφορία, το Labijouagie.gr θα ενεργήσει έτσι ώστε να διαγραφεί αυτή η πληροφορία από τα αρχεία του άμεσα. Για τη προστασία και την ασφάλεια του χρήστη το Labijouagie.gr θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που κάνει τις αλλαγές είναι όντως το ίδιο πρόσωπο με το χρήστη. Για να έχετε πρόσβαση, να αλλάξετε ή να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, για να αναφέρετε προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας ή για να κάνετε οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνήστε με το Labijouagie.gr μέσω www. Labijouagie.gr ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@Labijouagie.gr. Η αλλαγή ή η διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να γίνει επίσης μέσω του info@Labijouagie.gr.

Δικαιώματα υποκείμενου δεδομένων

Το υποκείμενο δεδομένων έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Όπου η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεση αυτή οποιαδήποτε στιγμή
  2. Δικαίωμα στην πληροφόρηση – Σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε κατά πόσο τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία.
  3. Ποια δεδομένα συλλέγονται, από πού και για ποιον και από ποιον επεξεργάζεται.
  4. Δικαίωμα στην διόρθωση– Μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν.
  5. Δικαίωμα διαγραφής– Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συνελέγησαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας
  6. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας – Δηλαδή όταν ισχύουν ορισμένοι όροι, έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων.
  7. Δικαίωμα διατύπωσης αντιρρήσεων κατά της επεξεργασίας – Δηλαδή σε ορισμένες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, για παράδειγμα στην περίπτωση άμεσου μάρκετινγκ.
  8. Δικαίωμα να αντιταχθείτε στην αυτοματοποιημένη Επεξεργασία – Που σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην αυτοματοποιημένη Επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένου του προφίλ και να μην υπόκεινται σε απόφαση βασισμένη αποκλειστικά στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία. Αυτό το δικαίωμα μπορείτε να το ασκείτε όταν προκύπτει αποτέλεσμα του προφίλ που παράγει νομικά αποτελέσματα που επηρεάζουν σημαντικά εσάς.
  9. Δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων – Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα με μορφή αναγνώσιμη από μηχανή ή εάν είναι εφικτό, ως άμεση μεταφορά από έναν Επεξεργαστή σε άλλο.
  10. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας: Σε περίπτωση εικαζόμενης παράβασης ισχύουσας νομοθεσίας περί απορρήτου, μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία με την εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων στη χώρα που ζείτε ή στην οποία παρουσιάστηκε η προβαλλόμενη παράβαση.
  11. Δικαίωμα για τη βοήθεια της εποπτικής αρχής – Πράγμα που σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα για τη βοήθεια μιας εποπτικής αρχής και το δικαίωμα για άλλα ένδικα μέσα, όπως η αξίωση αποζημίωσης.

Παρακαλούμε σημειώσετε:

  • Χρονική περίοδος: Εμείς θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας εντός 30 ημερών. Ωστόσο, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για συγκεκριμένους λόγους που αφορούν το συγκεκριμένο νομικό δικαίωμα ή η πολυπλοκότητα του αιτήματός σας.
  • Περιορισμός της πρόσβασης: Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρόσβαση σε όλα ή ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει νομοθετικών διατάξεων. Αν το αρνηθούμε το αίτημά σας για πρόσβαση, θα σας ενημερώσουμε για το λόγο της άρνησης αυτής.
  • Μη αναγνώριση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να αναζητήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα λόγω των αναγνωριστικών στοιχείων που παρέχετε στην αίτησή σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δεν μπορούμε να σας εντοπίσουμε ως υποκείμενο των δεδομένων, δεν είμαστε σε θέση να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας να εκτελέσουμε τα νόμιμα δικαιώματά σας, όπως περιγράφεται στο άρθρο αυτό, εκτός εάν μας παράσχετε πρόσθετες πληροφορίες που επιτρέπουν την ταυτοποίησή σας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, τα δικαιώματά σας σχετικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα ή την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας στο konstantinidouevita@gmail.com

 

Εποπτική αρχή

Email: contact@dpa.gr
Phone: +30 210 6475 600